top of page

Bitcoin voor beginners

Bijgewerkt op: 18 sep. 2022

In 3 korte stappen beginnen met Bitcoin en Bitvavo (Een account aanmaken bij crypto broker Bitvavo is uiteraard kosteloos en aanbevolen om direct met onderstaande bericht mee te kunnen kijken.)


Uitleg van de 3 stappen:


  1. Wat is Bitcoin

  2. Kies een veilige crypto broker

  3. Welke coins kun je het beste kopen


Stap 1: Wat is Bitcoin?

Hoe werkt Bitcoin eigenlijk? We beginnen bij wat de blockchain technologie achter de bitcoin nu inhoud. Een blockchain bestaat uit digitale transacties, waarin de transactiegegevens van digitale munten ofwel cryptocurrencies worden bijgehouden, na controle en verificatie van de personen die deelnemen aan het netwerk. Een blockchain is ten allen tijden voor iedereen inzichtelijk en kan niet door 1 persoon of bedrijf gecontroleerd of gereguleerd worden.

Dit is ook direct de grote kracht ervan. Waar banken en overheden de volledige macht en het volledig inzicht hebben in jou vermogen en transacties. Is dat bij crypto niet mogelijk. Het geeft je de vrijheid je eigen vermogen te beheren, zonder continue toezicht.


Ben je bereid echt te leren wat nodig is om serieuze rendementen te behalen? Bekijk dan via onderstaande afbeelding de best beschikbare crypto training.

Gemaakt door professionals voor mensen die serieus geld willen gaan verdienen met crypto


Maar wat zijn cryptocurrencies dan precies? Een cryptocurrency is een digitale of virtuele valuta die wordt bijgehouden in de daar bijbehorende blockchain ook wel digitaal kasboek. Crypto's worden beveiligd door middel van cryptografie, waardoor het bijna onmogelijk is om ze te vervalsen of dubbel te besteden.


Nu je weet wat een blockchain is en wat crypto inhoud gaan we het hebben over de crypto broker. En wat is nu een veilige broker?


Stap 2: Kies een veilige cryptobrokerDe belangrijkste stap om te zetten is het kiezen van de juiste en meest veilige Cryptobroker. De grootste cryptobroker van Nederland is Bitvavo.

Bitvavo staat ook aangeschreven als een van de veiligste brokers.

Vanuit het verleden zijn zij bijvoorbeeld ook nog nooit gehackt, wat ontzettend belangrijk is om mee te nemen in je keuzes, gezien fishing in deze industrie een bekend fenomeen is, daarnaast biedt Bitvavo ook meer altcoins aan dan de meeste Nederlandse crypto brokers.


Persoonlijk hebben wij ook fantastische ervaringen met Bitvavo. In alle eerlijkheid zijn wij zelf begonnen bij LiteBit.EU. daarvoor gaan we terug naar het jaar 2013. Dit was het jaar waarin wij onze eerste crypto kochten. Litebit was destijds een van de meest gebruiksvriendelijke en makkelijke plaformen. Maar mede hierdoor ook iets minder veilig dan Bitvavo.

Anno 2022 handelen we dus via Bitvavo mede ook vanwege de grote mogelijkheden. Om extra beveiliging in te bouwen kun je hier zelf later ook nog een externe wallet aan toevoegen die je gewoon kunt kopen via bijv. bol.com.


Maak nu eerst even een account aan op Bitvavo en kijk alles eens rustig door.

Ook nu zul je zijn dat het programma ontzettend makkelijk en fijn werkt.


Stap 3: Bitcoin en altcoins kopen.


Nu ken je de inhoud en heb je een account aangemaakt bij Bitvavo.

Het is tijd om te startten met de aanschaf van je eerste crypto.


Het grote voordeel van Bitvavo is dat zij over de eerste 1000,00 die je investeerd in bitcoin en altcoins geen kosten rekenen. Normaal gesproken wordt er over elke tranactie een vergoeding berekend. Deze vergoeding is per broker verschillend. Bitvavo hanteert een gemiddelde vegroeding voor de transactie kosten.


We geven antwoord op de volgende vragen


  1. Welke crypto kun je nu het beste kopen?

  2. Kan je nog rijk worden van crypto?

  3. Beste crypto op dit moment?


Vraag 1 Welke crypto kun je nu het beste kopen? Een vraag die iedereen voor zich zal moeten bepalen, maar ik wil je graag onze (bewezen) tips meegegeven. Verdeel je investering en wed niet op een.


Hoe groot het bedrag is wat jij kunt investeren in crypto weten we niet.

Of dit nu 100, 1000,10.000 of wel 100.000 euro is maakt niets uit.

Uiteraard zijn de winsten hoger bij een groter vermogen, maar procentueel blijft alles gelijk.


Het gaat erom dat je vermogen kan groeien en inflatie buiten spel wordt gezet.

We gaan er voor het voorbeeld vanuit dat je met 1000 euro kunt beginnen.


Onze verdeling heeft er vanaf begin af aan als volgt uitgezien:


- 50% of 500,00 gebruiken we voor de aanschaf van bitcoin.

Waarom 50%? Bitcoin is de nummer 1 cryptocurrency en is daarmee ook leidinggevend in de koersen van cryptocurrency. Zonder bitcoin is er in onze ogen geen portefeuille, bitcoin moet in elke wallet aanwezig zijn. Ook is het de meest stabiele keuze om een goed fundament te bouwen voor je vermogen, het is tenslotte allemaal begonnen met Bitcoin.


- 30% of 300,00 gebruiken we voor de aanschaf van Ethereum.

Waarom 30%? Ethereum is de op een na grootste crypto op dit moment.

Ethereum heeft net als bitcoin een solide geschiedenis waardoor de coin ook eigenlijk niet meer kan verdwijnen uit de crypto wereld. De toekomst van Ethereum ziet er op moment van schrijven goed uit.


- 20% of 200,00 Verdelen wij over een aantal kleinere altcoins.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aanschaf van Dogecoin, XRP, Shiba Inu, Solana, Cardano etc. Deze ALT coins zijn uit de ontwikkelingsfase maar nog wel in de kinderschoenen. Hierdoor zijn de aanschafprijzen nog laag en is de potentie erg groot.

Laat je niet meeslepen in die potentie, maar kies je altcoins zorgvuldig uit.

Lees er meer informatie over en maak een wel overwogen keuze.


Dit systeem om te startten met crypto kun je dus continue hergebruiken.


Onze Tip: Begin met 1000,00 euro en probeer elke maand voor een vast bedrag bijv. 100 of 200 euro aan crypto bij te kopen. Dit om de groei vast te houden en een serieuze digitale spaarpot aan te leggen, om zo je vermogen explosief te kunnen laten groeien de aanstaande jaren.


Vraag 2 kan je nog rijk worden van Crypto?

Jazeker, cryptos zijn nog lang niet uitgegroeid.

Er zijn nog tal van ontwikkelingen die eraan komen. Wij geloven dat digitale munten de toekomst gaan vormen onze bekende valuta heeft te maken met inflatie, deflatie, controle etc.

Crypto zal dit doorbreken. De potentie is nog enorm, met veel verschillende en nieuwe Altcoins. Ondanks de tijdelijke duik van Bitcoin geloven wij dat bitcoin nog ten minste zal doorgroeien tot een waarde van ruim 200.000 euro per stuk

richting 2050.


Vraag 3 welke crypto kun je het beste kopen?

Dit antwoord vindt je terug in vraag 1, naar onze mening en ervaring bouw je op deze manier een solide vermogen op in de wereld van crypto. voor meer informatie over de toekomst van Altcoins en welke je het beste kunt kiezen? Lees hiervoor ook onze overige blogs over crypto.


NU STARTTEN MET CRYPTONu voor je eerste 1000 euro geen transactie kosten op BITVAVO.
70 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Start nu met de bewezen Affiliate marketing cursus van Jacko Meijaard

Nu slechts 47,00 

bottom of page